top of page

Gode råd om mundbind og høreapparat

I dag er mundbindet efterhånden blevet en fast del af hverdagen mange steder i det danske gadebillede. Mundbind og høreapparater ikke hånd i hånd, hvilket har skabt vanskeligheder for de mere end 300.000 danske høreapparatbrugere. Mange oplever, at det kan være besværligt at tage mundbindet af, fordi høreapparaterne bliver viklet ind i elastikken.


Flere har tabt deres høreapparat i forbindelse med brug af mundbind. De har enten tabt det, når de har taget mundbindet af, eller de er kommet til at smide det ud i skraldespanden sammen med mundbindet.



Det er ufatteligt ærgerligt at tabe sine høreapparater. Her kan du læse vores gode råd til, hvordan du kan tage mundbindet af og samtidig passe godt på dine høreapparater.



1. Fastgør mundbindet bag på hovedet

Man kan få særlige mundbind med bindebånd, der fastgøres i nakken. Alternativt kan du kan bruge en elastik eller en maskeforlænger til at sætte i mundbindet, så elastikkerne forlænges og kan bindes bag hovedet. På den måde er der mindre risiko for, at høreapparatet bliver viklet ind i elastikkerne bag ørerne.



2. Tag mundbindet forsigtigt af

Tag én side af ad gangen og hold på høreapparatet i den side, hvor du forsigtigt fjerner mundbindet. Du kan evt. udvide elastikken, så der er plads nok til, at mundbind kan tages af, uden elastikken kommer i berøring med øre eller høreapparat. Tag dig god tid, og sørg for at tjekke efter på gulvet, om du skulle have tabt noget.



3. Få en anden til at hjælpe dig

Hvis du har mulighed for det, kan du få en anden til at hjælpe dig med at tage mundbindet af og tjekke, at det bliver gjort korrekt. Et ekstra sæt øjne er særlig godt, når du skal sikre, at dine høreapparater sidder, som de skal.



4. Brug visir i stedet for mundbind

Med visir er man ude over problemet med elastikker bag ørerne, som kan blive viklet ind i dit høreapparat. Visiret fastgøres i stedet rundt om hovedet og kommer på den måde ikke i kontakt med dit høreapparat. Nogle visirer kan sprittes af og genbruges.


I det hele taget er det en god idé at tjekke, om dine høreapparater sidder, som de skal – både før og efter du tager dit mundbind af og på. På den måde er du med til at passe bedst muligt på dine høreapparater.


For mere information om mundbind henviser vi til Sundhedsstyrelsens hjemmeside.


Er du interesseret i en gratis høreprøve? Klik her for booking
bottom of page