top of page

Hvornår bør man få høreapparat?

Det anslås, at mindst 800.000 danskere har problemer med hørelsen. Nedsat hørelse er en folkesygdom, og de mange danskere med høretab vil sandsynligvis vokse til flere i fremtiden. Både fordi vi lever længere, men også fordi vi i stigende grad udsætter os selv for mere støj.

Hørenedsættelse kan behandles effektivt med høreapparat, og man regner med, at der i dag findes mere end 300.000 danske høreapparatsbrugere.Desværre går der ofte lang tid, fra man har indset, at man har nedsat hørelse, til man får gjort noget ved det. Faktisk venter personer med høretab i gennemsnit 7 år, før de vælger at modtage behandling. Det er lang tid at leve med nedsat livskvalitet.


Typiske tegn på høretab

Høreproblemer opstår ofte over længere tid. Man bemærker det typisk ikke i starten, og det kan være nemt at skyde skylden på omgivelserne. Ulig dårligere syn, som er nemt og hurtigt at opdage, kan høretab komme snigende.


Er du i tvivl, om du har behov for høreapparat, kan du stille dig selv disse spørgsmål:


  • Oplever du at have svært ved at følge med i samtaler med andre?

  • Har du ofte behov for at bede folk om at gentage, eller oplever du at folk mumler?

  • Skruer du så højt op for tv’et eller radioen, at andre generes af det?

  • Får du ofte at vide, at du har svært ved at høre?

  • Har du svært ved at høre, hvad den anden i telefonen siger?

  • Oplever du, at du har svært ved at høre i et støjfyldt miljø?


Hvis du kan svare ja til et eller flere af spørgsmålene, bør du kraftigt overveje at få lavet en udførlig høretest. Vores hørelse ændrer sig over tid, og det anbefales at få tjekket den ofte – gerne årligt.

Konsekvenser ved ubehandlet høretab

Mange danskere lever i dag med et ubehandlet høretab. Venter du for længe med at gøre noget ved det, kan det have en række konsekvenser. Personer med ubehandlet høretab kan opleve at føle sig udmattede, fordi de bruger ekstra energi på at høre efter, hvad andre siger.


Ofte vil man opleve en stigende frustration og en lyst til at trække sig fra større eller mindre forsamlinger. I sidste ende kan have alvorlige følger, herunder ensomhed, social isolation, lav selvtillid, angst og depression. Desuden peger nyere studier på, at der er en sammenhæng mellem ubehandlet høretab og demens.


Der er hjælp at hente

Det kan i høj grad betale sig at få undersøgt hørelsen. En behandling kan forhindre, at et eventuelt høretab forværres. Det koster ikke noget at få lavet en udførlig høreprøve, og det er nemt at bestille tid hos en af vores dygtige hørespecialister.


Mange førstegangsbrugere af høreapparat vil opleve en væsentlig forbedring af deres livskvalitet, fordi de igen er forbundet med omverdenen og kan interagere med andre som før.


Få et gratis høretjek hos os og prøv høreapparater derhjemme uforpligtende.


Er du interesseret i en gratis høreprøve? Klik her for booking
bottom of page