top of page

Sådan sikrer du den maksimale levetid for dine høreapparater

Høreapparater kan være med til at forbedre livskvaliteten betydeligt for personer med høretab. Har man levet i kortere eller længere tid med nedsat hørelse, er det for de fleste mennesker en ganske overvældende oplevelse igen at blive forbundet med sine omgivelser.


Derfor er det en god idé at passe godt på vores høreapparater. Et høreapparats levetid afhænger af flere faktorer, og den daglige vedligeholdelse har stor betydning.


Gode råd til at forlænge dine høreapparaters levetid


Høreapparater er designet til at være modstandsdygtige og bliver kvalitetstestet, inden de sendes på markedet. Alligevel er der nogle ting, du selv kan gøre for at forlænge dine høreapparaters levetid.


Undgå fugt

Dine høreapparater er lavet af elektronik, og du skal helst undgå, at de bliver våde. De kan sagtens tåle, at du kan blive svedig efter en tur i motionscentret, eller at du bliver fanget i en regnbyge.


Hvis dine høreapparater bliver fugtige, er det vigtigt, at du lader batteriskuffen stå åben i et stykke tid. På den måde skaber du ventilation, så fugten kan fordampe, og dine høreapparater igen kan blive helt tørre.Fugten kan påvirke kontakten til batteriet og medføre, at høreapparatet er midlertidigt defekt.

Du kan også anskaffe dig en tørreboks, der kan hjælpe dig med at holde dine høreapparater tørre. Tørreboksen er et effektivt hjælpemiddel, som anvender ultraviolet lys til at nedbryde bakterier i høreapparaterne.Vær ekstra forsigtig om sommeren

Sommerens sol og varme kan være ekstra hård for dine høreapparater. De højere temperaturer gør, at vi sveder mere – og det kan medføre ekstra fugt inde i dit høreapparat.


Lad ikke dine høreapparater ligge i direkte sollys og eller i høj varme. Du kan godt tage dine høreapparater på, hvis du skal på stranden, men sørg for at holde dem væk fra sand, solcreme og saltvand.


Undgå stød og slag

Selvom dine høreapparater er relativt hårdføre, kan de elektroniske komponenter tage skade ved stød og slag – f.eks. hvis du taber dem på gulvet.


Det er en god idé at opbevare høreapparaterne i den tilhørende æske, når du ikke bruger dem. Så ved du hele tiden, hvor dine høreapparater er.


Alternativ kan du anskaffe dig en sikkerhedssnor, som du kan fastgøre dine høreapparater i. På den måde kan du føle dig mere sikker på, at du ikke taber dem.


Pas på med kemikalier fra hud- og hårprodukter

Dine høreapparater kan få en længere levetid, hvis du sørger for at tage dem af, inden du f.eks. tager makeup, creme, hårspray og parfume på.


Disse produkter kan indeholde kemikalier, der er skadelige for dine høreapparater. Sørg for at lade produkterne trænge ordentligt ind, inden du tager høreapparaterne på, og vask fingre efterfølgende.


Rengør dem korrekt

Rengøring af dine høreapparater bør være en den af din daglige rutine, og du kan forlænge levetiden på dine høreapparater betydeligt ved at rengøre dem hyppigt og korrekt.


Dyp dem ikke direkte i vand, og brug ikke almindelige rengøringsmidler. I stedet kan du bruge en tør klud eller serviet til at tørre dem af med, udover det rengøringsværktøj, der følger med høreapparatet.


God kvalitet har stor betydning


Det kan godt betale sig at anskaffe et høreapparat i god kvalitet. Vi anbefaler danske WIDEX, som vi mener leverer markedets bedste høreapparater. Desuden er WIDEX på forkant med den nyeste teknologi og har senest lanceret det banebrydende WIDEX Moment, som er verdens første høreapparat fritaget den forsinkelsesbaserede forvrængning fra din høreoplevelse.Et høreapparat har en gennemsnitlig levetid på omkring fem år, men den teknologiske udvikling på høreområdet går rivende hurtigt. I Danmark kan du få offentligt tilskud til høreapparater hvert 4. år, så hvis du vil være sikker på at få glæde af den nyeste teknologi, kan det være en god idé at benytte lejligheden til at skifte høreapparatet ud.


Prøv høreapparater uforpligtende


Er du nysgerrig på, om du vil have gavn af et nyt høreapparat? Hos Din Hørespecialist tilbyder vi, at du kan låne høreapparater uforpligtende med hjem i dine egne omgivelser, inden du beslutter dig.


Er du interesseret i en gratis høreprøve? Klik her for booking

留言


留言功能已關閉。
bottom of page